1. W rondlu gotujemy 1/2 szklanki wody gazowanej
i 400 g mleka skondensowanego słodzonego.
Natychmiast po zagotowaniu zdjąć z ognia.
2. Po przestudzeniu przelać do pucharków.
3. Przygotowujemy 2 galaretki w 3 szklankach wody.
Gdy zaczną tężeć przekładamy do wysokich szklanek
lub pucharków.
4. Powstała w ten sposób druga warstwa deseru.
5. Po zastygnięciu galaretki wykładamy na wierzch
na przykład pokrojone kiwi, lub inne owoce.
6. 500 ml śmietanki kremówki ubijamy z 75 g cukry pudru.
7. Wykładamy na samą górę deseru.
Gotowe, smacznego. :-)
Myślę, że deser pasuje na zwieńczenie
Walentynkowej kolacji.
Mi smakował bardzo.
Prawdopodobnie tych wpisów Walentynkowych
będzie 6 lub 7. Nie jestem pewna bowiem
jeszcze jednej notki. Jutro wybieramy
się z klasą do kina, więc możecie się
spodziewać recenzji filmu Walentynkowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz