piątek, 10 lipca 2015

Kuchnia - Owocowy, kolorowy deser.

Robiłam ten deser sporo czasu, bo pomiędzy warstwami trzeba czekać, aż zastygną, poza tym czekanie aż się zagotuje woda na galaretkę, później na drugą itd.
Ale to czekanie jest warte efektu, oto tutorial:

1. Robimy galaretkę według przepisu na opakowaniu.


2. Kroimy brzoskwinie z puszki w kostkę.


3. Gdy galaretka wystygnie wrzucamy brzoskwinie i mieszamy...


4. Przekładamy galaretkę do pucharków....


5. ....Lub wysokich szklanek. Wstawiamy do lodówki aby zgęstniały.


6. Bierzemy jeżyny.


7. Przygotowujemy drugą galaretkę. Dodajemy do niej jeżyny.


8. I przekładamy do szklanek lub pucharków.


9. Mi to porcja wystarczyła na dwie szklanki, 3 wysokie i 4 pucharki.


10. Bierzemy teraz kruche ciasteczka, rozkruszamy je
 i wykładamy na wierzch deserów.


11. na wierzchu możemy położyć ciasteczko.


12. Tak wygląda gotowy deser.

Można robić go w wielu wariantach smakowych,
z innymi owocami, galaretkami.
Można także przed wyłożeniem kruszonki ciasteczkowej
dodać bitą śmietanę.
Na teraz to tyle, do następnego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz