Ale to czekanie jest warte efektu, oto tutorial:
1. Robimy galaretkę według przepisu na opakowaniu.
2. Kroimy brzoskwinie z puszki w kostkę.
3. Gdy galaretka wystygnie wrzucamy brzoskwinie i mieszamy...
4. Przekładamy galaretkę do pucharków....
5. ....Lub wysokich szklanek. Wstawiamy do lodówki aby zgęstniały.
6. Bierzemy jeżyny.
7. Przygotowujemy drugą galaretkę. Dodajemy do niej jeżyny.
8. I przekładamy do szklanek lub pucharków.
9. Mi to porcja wystarczyła na dwie szklanki, 3 wysokie i 4 pucharki.
10. Bierzemy teraz kruche ciasteczka, rozkruszamy je
i wykładamy na wierzch deserów.
11. na wierzchu możemy położyć ciasteczko.
12. Tak wygląda gotowy deser.
Można robić go w wielu wariantach smakowych,
z innymi owocami, galaretkami.
Można także przed wyłożeniem kruszonki ciasteczkowej
dodać bitą śmietanę.
Na teraz to tyle, do następnego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz